Arki ja opiskelu

HSE:ssä opiskelu ja materiaalit ovat englanniksi, mutta kursseilla on sekä vaihtareita että paikallisia opiskelijoita. Tämä on ollut suuri plussa, sillä paikallisiin tutustuminen on ollut helppoa! Valitsin syksylle viisi kurssia ja lukujärjestys näytti seuraavalta:

MA: 10.30-13.30  Venäjä

TI:    13.40-16.40  Russian State & Russian Space

KE:   9.00-13.30   Venäjä
         18.10-21.00  EU-Russia Relations

TO:   10.30-12.00 World Politics

PE:    9.00-12.00   Behavioral Economics
         15.10-16.40  World Politics

LA:   10.30-12.00  Russian State & Russian Space

Kursseja on siis yhteensä viisi ja ne ovat kolmesta eri tiedekunnasta (ja luennot täten kolmessa eri rakennuksessa).


Venäjä: Vaihtarit sijoitettiin venäjän ryhmiin tasokokeen perusteella, ja oma ryhmäni on Zero plus. Ryhmäkoko on vain 15 henkilöä. Tunneilla lähinnä keskustelemme (venäjäksi) ja käymme kielioppia läpi. Koe lokakuussa ja joulukuussa.

Russian State & Space: Ehdottomasti lempikurssini! Kurssin suoritusmuotona kaksi pitkää esseetä, läsnäolopakko.

EU-Russia Relations: Luennoitsija on hyvin pro Russia -henkinen. Yliopistolla ei siis varsinaisesti ole mitään yhtenäistä linjaa, vaan opetuksen objektiivisuus riippuu ihan luennoitsijasta. Koe vain joulukuussa.

World Politics: Mielenkiintoinen kurssisisältö! Vaikuttaa kuitenkin melko työläältä: koe lokakuussa ja joulukuussa + esitelmä + miniesseitä + tiukka läsnäolopakko.

Behavioral Economics: Vaikea kurssi, johon sisältyy paljon laskemista. Koe lokakuussa ja joulukuussa + kotikoe.


Pääosin olen ollut kursseihin todella tyytyväinen. Kaikki yliopistorakennukset ovat keskeisillä paikoilla ja yliopiston ruokalat ovat suhteellisen kivoja (ruoka hyvää ja halpaa).

HSE:ssä kurssin läpäisemiseen tarvitaan paljon muutakin kuin onnistunut loppukoe. Läsnäolojen kanssa ollaan tarkkoja ja esseet, esitelmät ja kotiläksyt ovat tärkeä osa opetusta. Vaikka lukujärjestys näyttää leppoisalta, niin kotiläksyihin menee paljon aikaa (esim eilen 4h).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saapuminen ja asuntola

Ensimmäisten viikkojen tunnelmat